Nowości

Co nowego

Znamy przepis na udanego grilla

Ciepłe majowe popołudnia i wieczory to doskonały czas na grilla. Zachęcamy do spędzania go w towarzystwie przyjaciół oraz rodziny. W Centrum Ogrodniczym Jucca znamy przepis na udanego grilla! Polecamy […]

4 maja 2018

Ciepłe majowe popołudnia i wieczory to doskonały czas na grilla. Zachęcamy do spędzania go w towarzystwie przyjaciół oraz rodziny. W Centrum Ogrodniczym Jucca znamy przepis na udanego grilla! Polecamy szeroki wybór grilli oraz akcesoriów do grillowania.

Zapraszamy na zakupy w najbliższe dni w godzinach: piątek 08 :00-20:00 , sobota 09:00-19:00 oraz niedziela 09:00-19:00.

Aby nasze potrawy z grilla były zdrowe warto odpowiednio zadbać o ich proces grillowania:

  1. Bezpośrednio na ruszt układajmy te potrawy i mięsa, które się szybko grillują. Mięsa tłuste, które wymagają dłuższego procesu grillowania, powinno się umieszczać na specjalnych tackach i owinąć folią do pieczenia. Tłuszcz z potraw, który kapie na rozżarzony węgiel bądź brykiet, wydziela niezdrowe związki chemiczne, których warto unikać. Zanim jednak rozpoczniemy grillowanie, upewnijmy się, że nasz ruszt jest dobrze wyczyszczony po poprzednich spotkaniach, i nie ma na nim śladów poprzednich potraw.
  2. Rozpałka do grilla, niezależnie od tego czy jest płynna, czy w kostkach, powinna być używana tylko na początku grillowania. Nie stosujmy jej w trakcie pieczenia mięs do  podniesienia temperatury żarzącego się węgla czy brykietu. Może być ona szkodliwa dla naszego zdrowia. Podczas rozpalania grilla, zanim położymy pierwsze potrawy, upewnijmy się, że rozpałka cała się wypaliła.
  3. Potrawy grillowe doskonale się czują i smakują z dużą ilością dodanych ziół. Wspomagają one trawienie i są bardzo zdrowe. Polecamy korzystanie z ziół wyhodowanych w domowych zielnikach.

 

Odwiedź nas również na:

Facebook
Google+

Odwiedź również nasze inne strony w internecie:
Twitter
Instagram
YouTube

więcej zdjęć na naszych profilach społecznościowych