Nowości

Artykuły

Przepis Szefa Kuchni na karkówkę z grilla

Uwaga! Uwaga! Szef Kuchni Restauracji Jucca zdradza przepis na pyszną Karkówkę Dijon z grilla. Wystarczy przygotować składniki, zamarynować mięso i wspaniała uczta gotowa. […]

6 czerwca 2018

Uwaga! Uwaga!

Szef Kuchni Restauracji Jucca zdradza przepis na pyszną Karkówkę Dijon z grilla. Wystarczy przygotować składniki, zamarynować mięso i wspaniała uczta gotowa. Zaskoczcie Waszych gości nowym smakiem.

Karkówka Dojon składniki:

  • 400 g karkówki
  • 5 łyżek musztardy Dijon
  • miód
  • sól
  • pieprz

Plastry karkówki należy delikatnie rozbić. Musztardę wymieszać z miodem, doprawić solą i pieprzem. Karkówkę marynujemy gotową marynatą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia rozgrzewamy dobrze grilla, i wyciągamy przygotowaną wcześniej karkówkę. Smażymy na gorącym ruszcie przez około 10 min, tak aby uzyskać złoty kolor.

Gotową karkówkę warto podać z sosem czosnkowym.

Smacznego!

 

Odwiedź również nasze inne strony w internecie:
Facebook
Google+

Twitter
Instagram
YouTube

więcej zdjęć na naszych profilach społecznościowych