Nowości
Artykuły
Przepis Szefa Kuchni na karkówkę z grilla
Uwaga! Uwaga! Szef Kuchni Restauracji Jucca zdradza przepis na pyszną Karkówkę Dijon z grilla. Wystarczy przygotować składniki, zamarynować mięso i wspaniała uczta gotowa. […]
Uwaga! Uwaga!
Szef Kuchni Restauracji Jucca zdradza przepis na pyszną Karkówkę Dijon z grilla. Wystarczy przygotować składniki, zamarynować mięso i wspaniała uczta gotowa. Zaskoczcie Waszych gości nowym smakiem.
Karkówka Dojon składniki:
- 400 g karkówki
- 5 łyżek musztardy Dijon
- miód
- sól
- pieprz
Plastry karkówki należy delikatnie rozbić. Musztardę wymieszać z miodem, doprawić solą i pieprzem. Karkówkę marynujemy gotową marynatą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia rozgrzewamy dobrze grilla, i wyciągamy przygotowaną wcześniej karkówkę. Smażymy na gorącym ruszcie przez około 10 min, tak aby uzyskać złoty kolor.
Gotową karkówkę warto podać z sosem czosnkowym.
Smacznego!
Odwiedź również nasze inne strony w internecie:
Facebook
Google+