Artykuły

Przepis Szefa Kuchni na karkówkę z grilla

Uwaga! Uwaga!

Szef Kuchni Restauracji Jucca zdradza przepis na pyszną Karkówkę Dijon z grilla. Wystarczy przygotować składniki, zamarynować mięso i wspaniała uczta gotowa. Zaskoczcie Waszych gości nowym smakiem.

Karkówka Dojon składniki:

  • 400 g karkówki
  • 5 łyżek musztardy Dijon
  • miód
  • sól
  • pieprz

Plastry karkówki należy delikatnie rozbić. Musztardę wymieszać z miodem, doprawić solą i pieprzem. Karkówkę marynujemy gotową marynatą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia rozgrzewamy dobrze grilla, i wyciągamy przygotowaną wcześniej karkówkę. Smażymy na gorącym ruszcie przez około 10 min, tak aby uzyskać złoty kolor.

Gotową karkówkę warto podać z sosem czosnkowym.

Smacznego!

 

Odwiedź również nasze inne strony w internecie:
Facebook
Google+

Twitter
Instagram
YouTube

Co nowego

Strefa relaksu

Zadbaj o dobre samopoczucie- oferujemy meble dzięki, którym stworzą sobie Państwo w ogrodzie, na balkonie lub tarasie własną strefę relaksu! […]

Czytaj dalej »

Co nowego

Jucca zaprasza na zakupy

Centrum Ogrodnicze Jucca oferuje nie tylko rośliny, ale również wiele przydatnych artykułów domowych. Noże, lampiony, doniczki, obrusy, pojemniki, garnki,  porcelana, […]

Czytaj dalej »

Artykuły

Rośliny, nawozy, dekoracje

Zachęcamy do zakupu roślin domowych, które czynią wnętrza bardziej przytulnymi oraz oczyszczają powietrze. Centrum Ogrodnicze Jucca oferuje bardzo wiele różnych […]

Czytaj dalej »

Co nowego

Zapraszamy do Działu AGD

Centrum Ogrodnicze Jucca zaprasza do działu AGD, w którym znajdą Państwo środki chemiczne do czyszczenia, prania, a także szczotki, gąbki, […]

Czytaj dalej »

Artykuły

Medinilla Florinilla Bella

Medinilla Florinilla Bella to wyjątkowej urody roślina, która w 2011 roku otrzymała nagrodę na Targach Horti Fair w kategorii nowe […]

Czytaj dalej »

Artykuły

Przepis Szefa Kuchni na karkówkę z grilla

Uwaga! Uwaga! Szef Kuchni Restauracji Jucca zdradza przepis na pyszną Karkówkę Dijon z grilla. Wystarczy przygotować składniki, zamarynować mięso i […]

Czytaj dalej »